Özbek vatandaşlarına oturma izni nasıl alınır?

Özbekistan vatandaşları ülkeye giriş yaptıklarında oturum almak istiyorlarsa eğer vize muafiyet süreleri olan 30 gün dolmadan oturma iznine başvuru yapmaları gereklidir. Vize süreleri 30 günden sonra kendilerine 10 gün ek süre tanınır ama bu durumda 50 dolar ceza öderler o yüzden 30 gün içerisinde başvuruyu yapmaları kendileri için daha uygundur. Oturum başvuruları Göç idaresine yapılmaktadır bunun için ilk önce randevu alınması gereklidir.

Özbeklere Türkiye’de ikamet izni nasıl alınır?

Randevunuzu Göç idaresinin internet sitesinden alabilirsiniz. Randevu aldıktan sonra size bir randevu tarihi verilir oturum almak için devletin istediği evrakları hazırlayarak randevu gününde görevli memura vermeniz halinde oturum talebiniz alınır ve değerlendirme başlanır daha sonrasında sonuç bilgisi randevu alırken sisteme girmiş olduğunuz cep telefonunuza kısa mesaj yolu ile bildirilir. Olumlu olması halinde posta ile adresinize ikamet kimliğiniz gönderilir.

Özbek vatandaşlarına oturma izni nasıl alınır