Ruslara Türkiye’de oturma izni

Ruslara Türkiye’de oturma izni

Rus vatandaşları resmi vize bitişinden sonra Türkiye’de kalmak istiyor iseler oturma izni ikamet başvurusu yapmaları gerekmektedir. Oturma izni 1 yıl veya 2 yıl olarak alınabilir daha sonra süre bitiminde uzatılabilmektedir.

Rus Vatandaşlarına Türkiye’de Oturma İzni

Turizm amaçlı ikamet ile aile ikameti veya öğrenci ikametinde hazırlanacak olan evrakları aynı değildir. İkamet türüne göre evraklarınızı hazırladığınız zaman teslim etmeniz gerekmektedir. Dosyanızı göç idaresine teslim ettiğinizde oturma izni başvurunuz değerlendirme aşamasına alınır. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra randevunuzu oluştururken sisteme girmiş olduğunuz iletişim bilgilerinize sonuç bilgisi göç idaresi müdürlüğü tarafından iletilir. Kısa mesaj veya mail yolu ile bildirim yapılmaktadır. Bundan dolayı randevunuzu alırken sisteme girmiş olduğunuz iletişim bilgilerinin sürekli aktif olması gerekmektedir. Oturma izni alma talebiniz olumlu sonuçlanırsa ikamet izni kimliğiniz PTT yolu ile adresinize gönderilir.

Rusya ikamet izni alma

Randevunuzu alırken sisteme girmiş olduğunuz adresinize ikamet kimliğiniz gönderilir. İkamet kimliğiniz postaya verildiği zaman size takip numarası gönderilerek bilgilendirilirsiniz. Kimliğiniz adresinize teslim edilmeye geldiği zaman evinizde bulunmamanız halinde en yakın PTT şubesine giderek teslim alabilirsiniz. Rusya federasyonu vatandaşları oturma izni almak istemeleri durumunda işlemlerini sorunsuz ve eksiksiz bir şekilde halletmek istedikleri zaman oturma izni alma konusunda hizmet veren firmamızı arayarak işlemlerini kolaylıkla yaptırabilirler.

Rusların Oturma İzni İçin Başvuru Evrakları

İkamet Başvuru Belgesi

4 Adet Fotograf

Vergi Numarası

Adlı Sicil Kaydı

Harç Beldeli Makbuzu

Kart Aidatı Makbuzu

Yabancı Sağlık sigortası

Pasaport Fotokopisi (Pasaport Aslı)

Taahhütname veya (kira kontratı – döviz bozdu makbuzu)