Özbekistan oturma izni

Özbekistan oturma izni; Özbekistan vatandaşları Türkiye’de otuz gün vizesiz olarak kalabiliyorlar. Eğer Özbekistan uyruklu vatandaşları Türkiye’de kısa süreli ikamet izni ile kalmak isterlerse 30 gün süresi bitmeden oturma iznine başvurmaları gerekmektedir. Oturma izni kısa süreli olarak başvuru yapılıp 7 sayfalık çıktıyı almanız gerekmektedir. 

Özbeklere ikamet izni alma; Özbekistan vatandaşları oturma izni aldıktan sonra (randevu aldıktan sonra) yabancılara özel sağlık sigortası yaptırmalıdır. Verilen randevu günü aşağıdaki evrakların tamamının hazırlanması gerekmektedir. Özbekistan vatandaşlarına ikamet izni için gerekli evraklar;

  • Oturma izni randevu formu
  • yabancılara özel sağlık sigortası
  • 4 adet fotoğraf
  • Vergi numarası
  • Taahhütname veya kira kontratı veya banka hesabı
  • Adli sicil kaydı
  • Pasaport fotokopisi
  • Vergi ve harçların yatırıldığı makbuz